Auto-info.hr
Audi A4 2.0TDI
29.01.2010


U svijetu poslovnih limuzina za tzv. srednji menadžment oduvijek vlada žestoka konkurencija, no od početaka se zna tko je otvorio taj segment i koga se i danas smatra "najjačim". Slavna trojka iz Ingolstadta, Munchena i Stuttgarta ističe se ispred ostalih, ako po ničemu onda po imidžu o kojem mnogi mogu sanjati. Između to troje vlada žestoka konkurencija i dok se BMW i Mercedes uporno drže stražnjeg pogona uz rijetke izlete u xDrive i 4matic, Audi se sa svojom četvorkom drži prednjeg uz serijski quattro pogon na sva četiri kotača za najjače modele.


Prednji pogon i dobro nam poznati 2.0 TDI motor odnedavno u Common-rail izvedbi sa 143 KS dvije su najbitnije značajke testiranog automobila. Tri konjske snage više od standardnih 140 KS nije samo brojka na papiru - novi motor je znatno uglađeniji  u radu od prethodnika. Ovako pogonjen Audi A4 do stotke će ubrzati za nešto preko 9 sekundi što je odličan rezultat s obzirom na njegovu veličinu, a za veliku pohvalu je prosječna potrošnja u kombiniranom režimu koja je iznosila 7.4 litre na 100km. Ta brojka može biti i za 2 litre viša (oštrija vožnja Zagrebom), a vrlo lako se spusti i 2 litre manje laganijom vožnjom otvorenom cestom. Vrijedi spomenuti kako auto ima i šestu brzinu tako da ni na autocesti pri većim brzinama nije  pretjerano rastrošan. Dojam u vožnji je odličan, aluminijski naplatci u dimenzijama od 16" ostavljaju puno mjesta za gumu pa tako A4 upija sve nepravilnosti  na cestama, no lošija strana toga je malo lošije ponašanje kod brže vožnje. Ipak, nemojmo zaboraviti primarnu namjenu ovog automobila spomenutu u prvom odlomku. Ako ipak odlučite koristiti ovaj A4 kao sportaša, spomenimo kako je izgrađen na novoj B8 platformi koja je u odnosu na stare daleko ispred. Osim što je produženjem međuosovinskog razmaka za 15 cm dobiveno mnogo prostora u kabini (cijeli automobil je narastao za 11cm), sprijeda to znači kako se veći dio težine nalazi iza osovine pa se tako smanjuje poznati Audijev "težak nos". Ukoliko i unatoč tome uspijete pretjerati, ESP će vas spasiti i možemo potvrditi (snijegom prekriven teren) da u pomoć stiže vrlo brzo i vrlo grubo te ispravlja vaše greške kad je to najpotrebnije. U slučaju da se želite dobro zabaviti dok još ima snijega, ispod ručice mjenjača nalazi se tipka ESP off koja će znalcima izmamiti osmjeh na lice.


Ono čemu bih želio prigovoriti je dosta težak volan koji je odličan u vožnji, ali za parkiranje ili sporiju vožnju iziskuje malo više snage. Nažalost, meni osobno neshvatljivo, servotronic (pomoć hidraulike ovisna o brzini automobila) je serijski na modelu A3, a na A4 nije te je to doplata o kojoj bi svaki kupac novog vozila trebao razmisliti jer uvelike olakšava vožnju gradom. Druga stvar kojoj bi prigovorio na testnom modelu su halogena svijetla. Naime, Audi već nekoliko godina gradi cijeli svoj imidž oko prednjih LED svjetala koja dolaze samo u kombinaciji sa Xenonskim sustavom, a ovaj A4 to nema te tako gubi dio prepoznatljivosti koja je vrlo bitna za ovakav automobil. Sve ostalo je na visokoj razini kakvu i očekujemo, ovakav A4 spreman je proći preko 1000km na jednom punjenju što je izvrstan rezultat i u skladu s udobnošću - praktički možete proći 1000km bez zaustavljanja jer je udobnost na vrlo visokom nivou. Interijer samo dokazuje sve ono što svi znaju, a mnogi ne žele priznati. Audi je unazad nekoliko godina definirao nove standarde kvalitete interijera koje malo tko može sustići. Jednostavno nenadmašna ergonomija, prostranost i kvaliteta materijala su odlike koje stavljaju A4 ispred konkurencije.

Ovdje nema mjesta loše obrađenoj i krutoj plastici koja ne sjeda kako bi trebala i škripi, nema tipki razbacanih po cijelom interijeru koje samo zbunjuju vozača, nema čudnih rješenja koja vas bockaju u koljeno kod vožnje, nema čudnih izbočenja koje onemogućavaju normalno korištenje papučica...to je mnoštvo sitnica koje kod konkurencije "bodu u oči", a pred kojima će mnogi "zažmiriti na jedno oko" zbog cijene.Kad smo već došli do novčane strane, cijena testiranog automobila sa prijeđenih 53.599km je 215.900kn što je cijena za koju se mogu birati raznorazni novi automobili svih oblika, koncepcija, opreme i motorizacije. Uvijek postoji pitanje isplati li se davati više novaca za rabljeni automobil iz tzv. premium segmenta ili kupiti nešto novo niže klase. Kažu da je najbolji auto novi auto, no ovakav A4 je praktički kao iz salona, a znatno je bolji automobil od većine onoga što možete uzeti za tu cijenu. Ako mi ne vjerujete, skoknite do TRCZ-a u Sesvete pa provjerite o čemu pričam...